N D Ë R M A R R Ë S I A 


KARRIERA DREJT MAJAVE TË SUKSESIT NË BIZNES


Pas përfundimit të studimeve, në vitin 1974 ai kthehet në Kosovë për tu punësuar si Korrespondent për gjuhë të huaja dhe zëvendësdrejtor për zhvillim pranë Kombinatit të Tekstilit, Gjilan. Këtë pozicion ai e mbajti deri në vitin 1975 nga ku është larguar edhe njëherë nga Kosova drejt perendimit dhe zhvillimit të karrierës.

Nga viti 1976 deri në vitin 1980 Behgjet Pacolli ka mbajtur pozicione të rëndësishme menaxheriale nëpër disa kompani si Drejtor komercial për zhvillim rajonal i Kompanisë Peter Zimmer, Kufstein Austri dhe pastaj Drejtor komercial në kompaninë Interplastica Project Engineering në Morbio Inf. Zvicër.

Pas sukseseve si drejtor komercial në kompaninë Interplastica, ai emërohet drejtor gjeneral i saj. Sukseset e Behgjet Pacollit si menaxheri i përgjithshëm i kësaj kompanie ishin evidente.

Gjatë periudhës 10 vjeqare si udhëheqës i kompanisë Interplastica, ai arrin që të dhjetëfishojë xhiron vjetore të kompanisë. Kështu Interplastica shëndërrohet në një gjigand të inxhinieringut duke arrit xhiron miliardëshe në fillimin e viteve 90-ta.

 • 0-34798166-DivijakeResortAlbania12.jpg
 • 0-252109751-10.jpg
 • 0-87742189-DivijakeResortAlbania6.jpg
 • 0-573447941-Senzatitolo-1.jpg
 • 0-2325079-судпав1.jpg
 • 0-23738336-Senzatitolo-4.jpg
 • 0-20511181-Gallert-5-star-Swiss-Diamond-Hotel-4.jpg
 • 0-26640246-Diamond_Residence_0013.jpg
 • 0-99368648-Russian-White-House-1.jpg
 • 0-232321726-vatutinki-hotel-and-health-complex-1.jpg
 • 0-163381553-toplanti_bg1.jpg
 • 0-412296138-Senzatitolo-22223.jpg
 • 0-1418255648-C1605-12-BEACON.jpg
 • 0-1268976596-Senzatitolo-2.jpg
 • 0-1493846679-Senzatitolo-4.jpg
 • 0-1454599313-11535146504_4f8f6ef2cd_b.jpg
 • 0-1499774614-Vatutinki-Hotel-Health-Complex-2.jpg
 • 0-1469507769-Senzatitolo-111.jpg

THEMELIMI I MABETEX GROUP

Pas disa situatave të krijuara, Pacolli dorëhiqet dhe në vjeshtën e vitit 1990 themelon kompaninë e tij Mabetex Project Engineering në Lugano të Zvicrës.

Shkathtësitë menaxheriale të Pacollit dhe përvoja e mjaftueshme e përfituar gjatë viteve të mëhershme në menaxhim, i mundësuan Mabetexit rritje të shpejtë dhe shumë kualitative.
FILLIMI I SUKSESIT TË MABETEX GROUP
​​​​​​​

Duke aplikuar praktikat profesionale në biznes, me karizmën dhe sensin e jashtëzakonshëm në menaxhim, Mabetex arriti që të implementoj shumë kontrata të rëndësishme, duke siguruar xhiro miliardëshe vetëm tri vite pas themelimit.

Në fakt, Mabetex, falë shkathtësive menaxheriale, metodologjisë dhe profesionalizmit, arriti që të marrë përsipër implementimin e projekteve shumë të rëndësishmë si: Shtëpia e bardhë ose  Parlamenti i Federatës Ruse, komplet infrastrukturës parlamentare të Rusisë, dhomës së lartë dhe Dumës Ruse, Rezidencave shtetërore të Rusisë duke filluar nga perendimi deri në lindjen e largët dhe nga veriu deri në Detin e Zi.   

Çdo kontratë, Mabetex e kreu me seriozitet shumë të madh, në kohë të paraparë, pa asnjë vonesë dhe në nivel të lartë të kualitetit, duke ia kthyer Rusisë shkëlqimin e periudhës perandorake.

Kjo u vlerësua shumë lartë nga autoritetet shtetërore ruse dhe vizitorët e shumtë që vinin nga lindja dhe perendimi. 


Të gjitha këto vlerësime, për kualitetin dhe përpikshmërinë e lartë, shërbyen që ti lartësonin emrin Mabetexit dhe ti hapin rrugë në projektimin dhe implementimin e projektit historik; Rikonstruktimi i të gjitha ndërtesave në brendësinë e Kremlinit, që përfshin Rezidencën e presidentit të Federatës Ruse, zyret e presidentit dhe administratës së tij, me të gjitha objektet përcjellëse. Besimin e dhënë nëpërmjet kësaj kontrate, Mabetex e dëshmoi me kohë të shkurtër të përfundimit të punimeve dhe me kualitet shumë të lartë që Kremlinin e kthen në identitetin e mëhershëm si një prej 8 mrekullive të Arkitekturës botërore.

Për këtë shkëlqim që iu rikthye këtij kompleksi ndërtesash të shekullit të 17 filloi edhe interesimi intensiv i UNESCOS.

Për këtë punë madhështore të kryer nga Mabetex, nga presidenti Boris Jelcin, Behgjet Pacolli u nderua me urdhërin më të lartë që shteti rus I jep një personaliteti të huaj, laureatin shtetëror për Arkitekturë dhe Art.

Mabetex ka ndërtuar gjithashtu edhe hotelin e parë luksoz në epokën postkomuniste të Rusisë, Swiss Diamond Hotel.

Mabetex gjithashtu ka ndërtuar hotelin rezidencial shtetëror Vatutinski dhe Borovoje, shumë rezidenca, aeroporte, qendra administrative e bankare, teatro dhe infrastrukturë industriale.

Gjatë periudhës postkomuniste në Rusi, presidenti rus Boris Jelcin kishte kundërshtarë të fuqishëm politikë komunistë të cilët me qdo kusht kërkonin rrëzimin e tij. Kështu, lufta politike kundër Jelcinit kulmoi në vitin 1998, kur prokurori i përgjithshëm i Rusisë, Yuri Skuratov, hapi një hetim kundër Mabetex. Ky hetim më vonë përfundoi me mungesë provash dhe në vitin 2000 Pacolli hodhi në gjyq, Skuratovin për shpifje dhe dëmtim të imazhit kundrejt tij. Ai fitoi rastin, ndërsa Skuratov u detyrua të paguante 1 milion dollarë për dëmet e shkaktuara kundrejt z. Pacolli

Mabetex njihet si njëra ndër kompanitë që ka ndërtuar një numër të madh spitalesh nga kryeqyteti Moskë, deri në lindjen e largët.

Në Yakutsk, Mabetex-i ndërtoi qendren spitalore më të madhe në Rusi, qendren administrative të qytetit, ndërtesën e komitetit të gurëve të qmueshëm, Universitete, teatro, qendra tregtare, një numër të madh të fabrikave të ndryshme, dhe një prej qendrave më të mëdha për pastrimin e ujërave të ndotura dhe projekte të tjera për mbrojtjen e ambientit.

 • 0-1221042045-C1605-12-RIVER.jpg
 • 0-29461906-00_p_2a.jpg
 • 0-781881606-Senzatitolo-18.jpg
 • 0-1324598788-gallery-kremlin-moscow-8.jpg
 • 0-915074264-swiss-diamond-hotel-lugano-02.jpg
 • 0-1205016681-Senzatitolo-22222.jpg
 • 0-234408912-KremlinWeb.jpg
 • 0-623143672-Diamond_Residence_006.jpg
 • 0-23738336-Senzatitolo-4.jpg
 • 0-105133807-Oncological-Hospital-3.jpg
 • 0-104782302-Senzatitolo-14.jpg
 • 0-124618381-Senzatitolo-25.jpg
 • 0-162486594-Olimpic-Center-Ski-Jumping-5.jpg
 • 0-208172860-Gallery-mid-ministry-of-foreign-affairs.jpg
 • 0-2325079-судпав1.jpg
 • 0-7948022-DSC07133.jpg
 • 0-16633090-IMG_7780.jpg
 • 0-25177353-загруженное-13.jpg
 • 0-25657916-07.jpg
 • 0-29461906-00_p_2a.jpg
 • 0-44051428-1506964_568202363315670_6255551445550105181_n.jpg
 • 0-56543106-Astanaesterni1copia.jpg
 • 0-57461514-DSC_1124.jpg
 • 0-60603925-20150808124718.jpg
 • 0-63182214-Senzatitolo-9.jpg
 • 0-63893556-Senzatitolo-1.jpg
 • 0-73688185-maxresdefault.jpg
 • 0-75081348-DSC01427.jpg
 • 0-76723671-_MG_6653.jpg
 • 0-78340559-basnik.org-0121-BASN7823.jpg
 • 0-83206090-Swimmingpool-1.jpg
 • 0-90174894-Olimpic-Center-Ski-Jumping-3.jpg
 • 0-102470217-Gallery-Akorda-kazakhstan-8.jpg
 • 0-103791945-Kazakhstan-Concert-Hall-Astana.jpg
 • 0-107077563-Senzatitolo-7.jpg
 • 0-106670453-Gallery-Akorda-kazakhstan-5.jpg
 • 0-116371943-Senzatitolo-7.jpg
 • 0-112519012-Gallery-mid-ministry-of-foreign-affairs-6.jpg
 • 0-124618381-Senzatitolo-25.jpg
 • 0-133142558-1234.jpg
 • 0-134495699-basnik.org-0100-BASN2649.jpg
 • 0-139928124-Senzatitolo-101.jpg
 • 0-149417483-Olympic-Ski-center-3.jpg
 • 0-153276220-Senzatitolo-22.jpg
 • 0-175404260-Torre2.jpg
 • 0-184651409-Senzatitolo-16.jpg
 • 0-197806490-SuperStock_112211.jpg
 • 0-198190341-Senzatitolo-3.jpg
 • 0-199674420-magazine-astana-opera-3.jpg
 • 0-203739142-Senzatitolo-20.jpg
 • 0-208422788-Senzatitolo-5.jpg
 • 0-211556478-Senzatitolo-2.jpg
 • 0-211602983-137a.jpg
 • 0-219436969-Senzatitolo-2.jpg
 • 0-221338450-IMG_4853b.jpg
 • 0-229812251-Senzatitolo-22.jpg
 • 0-234045570-Olimpic-Center-Ski-Jumping-2.jpg
 • 0-235121799-arc_de_triomphe.jpg
 • 0-238859516-IMG_4298copia.jpg
 • 0-240715914-SARANDA25oktagliata-Copiacopia.jpg
 • 0-241580514-Senzatitolo-3.jpg
 • 0-256958894-Paris4.jpg
 • 0-265485466-Senzatitolo-11.jpg
 • 0-260674431-BZAKjs_ph112.jpg
 • 0-285649118-12.jpg
 • 0-288329523-DM_17.jpg
 • 0-293427774-CardioCenter1.jpg
 • 0-306187134-magazine-astana-opera-5.jpg
 • 0-311092615-Oncological-Hospital.jpg
 • 0-312453552-Oncological-Hospital-2.jpg
 • 0-314833181-Swimmingpool.jpg
 • 0-324954844-57f7b64e-b99b-4948-8f80-b8fb6e358895.jpg
 • 0-323264682-pass_term.jpg
 • 0-327801082-Senzatitolo-9.jpg
 • 0-335372108-Gallery-Theatre-Auditorium-Astana-11.jpg
 • 0-337160241-Olympic-Ski-center.jpg
 • 0-340401339-13.jpg
 • 0-347447091-1901-1.jpg
 • 0-343131308-Senzatitolo-7.jpg
 • 0-348040515-Senzatitolo-24.jpg
 • 0-348272934-IMG_4853a.jpg
 • 0-355140407-Gallery-Akorda-kazakhstan-4.jpg
 • 0-361682254-IMG_4831.jpg
 • 0-365221783-4112880-Astana_Airport_Terminal_Kazakhstan_Gorod_Astana.jpg
 • 0-370720718-Senzatitolo-4.jpg
 • 0-371506195-34-1.1a.jpg
 • 0-379752436-01.jpg
 • 0-386568038-DSC05088.jpg
 • 0-393882787-RepublicanDiagnosticCenter-2.jpg
 • 0-396198475-Senzatitolo-15a.jpg
 • 0-409725374-BZAKjs_ph1123.jpg
 • 0-411114356-VIP-Hospital-Astana.jpg
 • 0-418142327-CardioCenter2.jpg
 • 0-424663198-Senzatitolo-2.jpg
 • 0-420200702-2.jpg
 • 0-418421643-DSC02973.jpg
 • 0-411887206-24.jpg
 • 0-428516732-Senzatitolo-7.jpg
 • 0-427039327-Meeting-2.jpg
 • 0-424319781-BPrecognition2copia.jpg
 • 0-436805525-Gallery-Akorda-kazakhstan-3.jpg
 • 0-436022539-Gallery-mid-ministry-of-foreign-affairs-4.jpg
 • 0-437514133-Senzatitolo-16.jpg
 • 0-444181850-Senzatitolo-12.jpg
 • 0-444240298-Ministry-of-Foreign-Affairs-3.jpg
 • 0-445305169-Torre6.jpg
 • 0-458598538-Senzatitolo-15.jpg
 • 0-463234598-10_09-kopiya2.jpg
 • 0-464804095-Senzatitolo-17.jpg
 • 0-469177694-Senzatitolo-11.jpg
 • 0-468607888-SuperStock_11.jpg
 • 0-474715309-1523330_630300533772519_8298806641637265713_o.jpg
 • 0-500882342-x9B8Yei9K9A.jpg
 • 0-500462571-DSC_2475.jpg
 • 0-501348448-0-670191237-Republic-diagnostic-Center-1.jpg
 • 0-501127847-astana-opera-3.jpg
 • 0-535989107-IMG-20151112-WA020.jpg
 • 0-556483045-Senzatitolo-1.jpg
 • 0-580534527-Senzatitolo-7.jpg
 • 0-588795020-Gallery-Theatre-Auditorium-Astana-10.jpg
 • 0-598126586-Exr1.jpg
 • 0-603638587-Senzatitolo-14.jpg
 • 0-619355326-Senzatitolo-9.jpg
 • 0-632685276-Gallery-Akorda-kazakhstan-9.jpg
 • 0-656734809-Torre5.jpg
 • 0-657670105-Senzatitolo-3.jpg
 • 0-669864610-Senzatitolo-6.jpg
 • 0-679872786-DSC04161.jpg
 • 0-679109255-MotherandChild.jpg
 • 0-677058675-Senzatitolo-3.jpg
 • 0-675672046-Senzatitolo-6.jpg
 • 0-682333324-CardioCenter17a.jpg
 • 0-686363360-аренатрибунвкотловане.jpg
 • 0-707303700-Velo-Track2.jpg
 • 0-711395723-Senzatitolo-5.jpg
 • 0-716347097-IMG_4853.jpg
 • 0-719637023-Lab4.jpg
 • 0-722575977-surgery4.jpg
 • 0-730039829-room-banner11.jpg
 • 0-738002248-IMG_7774.jpg
 • 0-741775086-Hockey-3.jpg
 • 0-743448347-Senzatitolo-2.jpg
 • 0-747929144-Senzatitolo-1.jpg
 • 0-769194125-577b7dd4a11fec23643ad559fbf8f1f8.jpg
 • 0-765573611-Senzatitolo-13.jpg
 • 0-758344541-Senzatitolo-4.jpg
 • 0-743818773-Astana-Track.2.jpg
 • 0-769332742-IMG_4131.jpg
 • 0-774796629-vBkobVPfaB8.jpg
 • 0-777588269-0-46870505-National-Research-Cardiac-Surgery-Center.jpg
 • 0-780613162-Hockey-2.jpg
 • 0-819990733-kondominium_gp2s.jpg
 • 0-817601859-160f353e20251f997553bccf07161404.jpg
 • 0-803667383-Camera.jpg
 • 0-802811896-Gallery-Track-Velodrome-Astana-4.jpg
 • 0-825001056-IMG-20151112-WA028.jpg
 • 0-826030573-Expopanorama.jpg
 • 0-826830652-d-c.jpg
 • 0-828503397-IMG_4765.jpg
 • 0-860977432-DSC_2475.jpg
 • 0-858884421-IMG-20151112-WA024.jpg
 • 0-840498127-4112880-Astana_Airport_Terminal_Kazakhstan_Gorod_Astana123.jpg
 • 0-835153863-Senzatitolo-23.jpg
 • 0-859132274-dreamstime_xl_25917746.jpg
 • 0-866892490-CardioCenter6.jpg
 • 0-876226892-Senzatitolo-10.jpg
 • 0-867764912-03.jpg
 • 0-908281679-Senzatitolo-15.jpg
 • 0-901757330-Gallery-Theatre-Auditorium-Astana-03.jpg
 • 0-906753913-Gallery-mid-ministry-of-foreign-affairs-2.jpg
 • 0-894243546-Gallery-mid-ministry-of-foreign-affairs-5.jpg
 • 0-910854913-CardioCenter5.jpg
 • 0-937876397-Paris3.jpg
 • 0-924720959-velotrek-111.jpg
 • 0-947365003-Senzatitolo-10.jpg
 • 0-963470466-Olimpic-Center-Ski-Jumping-1.jpg
 • 0-960126526-IMG-20151112-WA015.jpg
 • 0-960966989-Gallery-mid-ministry-of-foreign-affairs-3.jpg
 • 0-948399881-Senzatitolo-10.jpg
 • 0-962197301-4cb45e83f19fa8_06989246.jpg
 • 0-969551145-Gallery-Theatre-Auditorium-Astana-08.jpg
 • 0-967598552-da02a1a9c74ae1121d5f548718a.jpg
 • 0-980784943-Senzatitolo-13.jpg
 • 0-1007607486-magazine-astana-opera-2.jpg
 • 0-1000526383-Senzatitolo-6.jpg
 • 0-986838003-photo_53363.jpg
 • 0-981154992-Senzatitolo-5.jpg
 • 0-1014414665-IMG_11832.jpg
 • 0-1025686692-astana-opera-1.jpg
 • 0-1017740387-Track-Velodrome-Astana-2.jpg
 • 0-1040011911-img_7021.jpg
 • 0-1045737797-IMG_4830.jpg
 • 0-1046593202-HPIM0251.jpg
 • 0-1046646496-Naz.jpg
 • 0-1049188413-Senzatitolo-2.jpg
 • 0-1088293917-SARANDA23okcopia.jpg
 • 0-1082564553-CardioCenter7.jpg
 • 0-1073845022-DSC01743.jpg
 • 0-1057025938-Senzatitolo-6.jpg
 • 0-1094730075-Astanaesterni3copia.jpg
 • 0-1099041003-Senzatitolo-1a.jpg
 • 0-1101227469-Olimpic-Center-Ski-Jumping-4.jpg
 • 0-1116824325-SuperStock_1111.jpg
 • 0-1130662062-89.jpg
 • 0-1132404309-Senzatitolo-2.jpg
 • 0-1119722601-Senzatitolo-5.jpg
 • 0-1117146691-Paris1.jpg
 • 0-1141557583-DSC01756.jpg
 • 0-1149204313-Senzatitolo-1.jpg
 • 0-1149377627-4112880-Astana_Airport_Terminal_Kazakhstan_Gorod_Astana1234.jpg
 • 0-1163662267-Radisson-Hotel-and-Shopping-Center-Arman-2.jpg
 • 0-1182208930-cam001.jpg
 • 0-1191743561-Senzatitolo-1.jpg
 • 0-1192783513-Akorda333.jpg
 • 0-1204431366-Gym.jpg
 • 0-1220764165-Senzatitolo-5a.jpg
 • 0-1221081898-astana-opera-2.jpg
 • 0-1222530283-DSC_2431.jpg
 • 0-1234245529-Paris5.jpg
 • 0-1230537993-21461-73905.jpg
 • 0-1245189579-Senzatitolo-9.jpg
 • 0-1239575083-Venezia.jpg
 • 0-1265969399-1330168882-353192981.jpg
 • 0-1268617571-Gallery-Theatre-Auditorium-Astana-04.jpg
 • 0-1271484000-Senzatitolo-22.jpg
 • 0-1272595447-Gallery-mid-ministry-of-foreign-affairs-8.jpg
 • 0-1276815620-Senzatitolo-20.jpg
 • 0-1305834002-Senzatitolo-12.jpg
 • 0-1301115831-Ministry-of-Foreign-Affairs-2.jpg
 • 0-1279320245-basnik.org-0003-BASN8373.jpg
 • 0-1278288362-Senzatitolo-3.jpg
 • 0-1317149544-Gallery-Theatre-Auditorium-Astana-02.jpg
 • 0-1322587399-Senzatitolo-4.jpg
 • 0-1355846666-Senzatitolo-4.jpg
 • 0-1352400373-expo_spon_01.jpg
 • 0-1366308432-Velo-Track3.jpg
 • 0-1381863022-Senzatitolo-25.jpg
 • 0-1383269389-Paris6.jpg
 • 0-1391543287-Senzatitolo-3.jpg
 • 0-1409440622-Expo-gallery-8.jpg
 • 0-1404769690-astana-airport-view-3.jpg
 • 0-1396978030-AstanaInterni2copia.jpg
 • 0-1402284792-Akordanight.jpg
 • 0-1430165488-Lab1.jpg
 • 0-1446269774-DSC01455.jpg
 • 0-1450408979-Senzatitolo-2.jpg
 • 0-1452929520-Olympic-Ski-center-2.jpg
 • 0-1453014621-Senzatitolo-8.jpg
 • 0-1469963610-dreamstime_xl_49026672.jpg
 • 0-1470587679-BPAuthor.jpg
 • 0-1475834679-Senzatitolo-1.jpg
 • 0-1482219645-Lab2.jpg
 • 0-1482271261-Senzatitolo-8.jpg
 • 0-1490688279-National-Research-Center-Maternal-Child-Health.jpg
 • 0-1491273883-DSC_2431.jpg
 • 0-1491805075-Senzatitolo-24.jpg
 • 0-1492608568-Senzatitolo-4.jpg
 • 0-1492731460-Paris2.jpg
 • 0-1493846679-Senzatitolo-4.jpg
 • 0-1494378170-Gallery-Theatre-Auditorium-Astana-07.jpg​​​​​​​KAZAKISTANI


Pas sukseseve të jashtëzakonshme në përfundimin e suksesshëm dhe në afat rekord të projekteve në Rusi, Presidenti i Kazakistanit, Nursultan Nazarbayev, i cili kishte planifikuar transformimin e kryeqytetit të shtetit të tij, nga Almaty në Akmola(më vonë i riemëruar në Astana) fton Behgjet Pacollin dhe Mabetexin e tij që të merr pjesë në projektimin dhe implementimin e projekteve ndërtimore të kryeqytetit të ri.

Në fakt, Mabetexi në kohë record ndërton infrastrukturën fillestare(1996-1997) dhe mundëson transformimin e kryeqytetit nga Almaty në Astana me 10 tetor 1997.

Astana sot është një prej qyteteve më moderne dhe më funksionale në botë. Kontributi i Mabetexit këtu është jashtëzakonisht i madh dhe vlen të përmendet se Mabetex i udhëhequr nga Behgjet Pacolli projektoi dhe ndërtoi objektet më vitale në qytet si:

 • Ndërtesën e Parlamentit,
 • Ndërtesën e Kryeministrisë,
 • Ndërtesat e ministrisë së Punëve të jashtme,
 • Rezidencat shtetërore të Kazakistanit,
 • Pallatin Presidencial (Akorda) që njihet si ndërtesa më e rëndësishme e Kazakistanit.

Shumë qendra sportive si:

 • Vello Track, Hockey Hall, Stadiume, Salla Sportive të tipeve dhe madhësive të ndryshme, Qendrën Olimpike në Suchinsk, e shumë të tjera.
 • Mabetexi planifikoi dhe ndërtoi pothuajse tërë infrastruktën spitalore të kryeqytetit.

Gjithashtu, Mabetex ndërtoi edhe shumë objekte kulturore si:

 • Teatri klasik i Operas dhe Baletit, që njihet si mrekulli arkitektonike(Behgjet Pacolli është autor i projektit),
 • Music Hall, Qendra kongresiale etj etj.

Në Astana, Mabetex gjithashtu ndërtoi tri fazat e aeroportit ndërkombëtar, duke i dhënë qytetit një prej aeroporteve më funksionale dhe moderne.

Në vitet 2014-2017 Mabetexi pati privilegjin të projektojë dhe të implementojë pjesën më të madhe të punëve të Expo 2017-2018 e cila u përurua në mënyrë madhështore me 10 qershor 2017.

Mabetexi në Kazakistan në partneritet me strukturat vendore vazhdon edhe sot e kësaj dite të japë kontributin e vet professional në zhvillimin dhe modernizimin e infrastrukturës moderne të Kazakistanit.


AZIA QËNDRORE


Mabetexi operon edhe në shtetet tjera të Azisë qendrore, si në Uzbekistan, shtet në të cilin Mabetex ndërtoi shumë objekte duke filluar nga City Hall, e deri te objektet tjera administrative, rezidenciale e bankare.

Mabetex vazhdon edhe sot të jetë prezent në këtë rajon si njëra ndër kompanitë më të njohura globale.

 • 0-314833181-Swimmingpool.jpg
 • 0-355140407-Gallery-Akorda-kazakhstan-4.jpg
 • 0-371506195-34-1.1a.jpg
 • 0-418142327-CardioCenter2.jpg
 • 0-46475215-SwissDiamondResidence7.jpg
 • 0-181881180-gallery-parliament-of-the-republic-of-kosovo-14.jpg
 • 0-205540977-gallery-parliament-of-the-republic-of-kosovo-10.jpg
 • 0-216821601-93_big.jpg
 • 0-254796411-foto008rpacolli.jpg
 • 0-350706466-foto4_1.jpg
 • 0-296677923-SwissDiamondResidence4.jpg
 • 0-417808999-Senzatitolo-2.jpg
 • 0-392761458-IMG_0798-2.jpg
 • 0-419902590-Swiss_Diamond_Hotel_Pristina11.jpg
 • 0-482056261-Senzatitolo-2.jpg
 • 0-511671518-gallery-parliament-of-the-republic-of-kosovo-4.jpg
 • 0-570036528-au1.jpg
 • 0-578027758-Senzatitolo-1.jpg
 • 0-596679959-M-Technologie-3.jpg
 • 0-687960966-foto007.jpg
 • 0-623143672-Diamond_Residence_006.jpg
 • 0-781881606-Senzatitolo-18.jpg
 • 0-787733343-Senzatitolo-3.jpg
 • 0-794625627-IMG_3854.jpg
 • 0-793934496-gallery-parliament-of-the-republic-of-kosovo-7.jpg
 • 0-798161816-gallery-parliament-of-the-republic-of-kosovo-12.jpg
 • 0-869743195-foto005rpacolli.jpg
 • 0-881029688-tc_tegel_gjatesor2.jpg
 • 0-911278991-gallery-parliament-of-the-republic-of-kosovo-8.jpg
 • 0-932216914-gallery-parliament-of-the-republic-of-kosovo-5.jpg
 • 0-937079533-gallery-parliament-of-the-republic-of-kosovo-11.jpg
 • 0-960019364-Diamond_Residence_0012.jpg
 • 0-1013287522-IMG_0066.jpg
 • 0-1000256238-image.jpg
 • 0-1019193429-parlamentoksesterno.jpg
 • 0-1125976251-Swiss_Diamond_Hotel_Pristina.jpg
 • 0-1130369615-M-Technologie-2.jpg
 • 0-1130528415-5013167_84_z.jpg
 • 0-1156918296-1920X800832126_DSC00842.jpg
 • 0-1135788113-cam005.jpg
 • 0-1182208930-cam001 (1).jpg
 • 0-1193533057-Gallery-5-star-Swiss-Diamond-Hotel-5.jpg
 • 0-1193489732-5-star-Swiss-Diamond-Hotel-2.jpg
 • 0-1200734490-1918X127066663_pressure-water-line-509870_1920.jpg
 • 0-1270796805-5-star-Swiss-Diamond-Hotel-2.jpg
 • 0-1285847121-1920X800699222_1I7A3881_2.jpg
 • 0-1260024334-pripri_zps47aa6dbd.jpg
 • 0-1238508581-cam004.jpg
 • 0-1310963422-Senzatitolo-12.jpg
 • 0-1314576090-M-Technologie-1copia.jpg
 • 0-1327991674-IMG_0091.jpg
 • 0-1373002121-Senzatitolo-1.jpg
 • 0-1343442457-Diamond_Residence_001.jpg
 • 0-1382776857-ndrshshs2.jpg
 • 0-1400226415-gallery-parliament-of-the-republic-of-kosovo-6.jpg
 • 0-1486118855-gallery-parliament-of-the-republic-of-kosovo-9.jpg
 • 0-1454599313-11535146504_4f8f6ef2cd_b.jpg

MABETEX KOSOVA


Deshira e madhe për ti kontribuar vendlindjes së tij(e cila në atë kohë përveqse e okupuar ishte edhe në situatë kritike të varfërisë), e shtyri Behgjet Pacollin që nga vitet 90-ta, fuqinë punëtore dhe inxhinerike ta angazhojë në mënyrë ekskluzive nga Kosova.

Kështu, në implementimin e projekteve të Mabetexit nëpër botë, gjatë periudhës 1991-2000 qdo vit u angazhuan nga 4000 deri 5000 persona nga Kosova, duke e ndihmuar mjaft shumë zbutjen e situatës së vështirë sociale.

Pas përfundimit të luftës, z.Behgjet Pacolli vendosi që Mabetexi të faktorizohet edhe drejtpërdrejt në Kosovë, duke kryer investime të mëdha me qëllim, të përmirësimit të standartit jetësor të qytetarëve dhe forcimit të ekonomisë së vendit.


Vitet e para të mileniumit të tretë e karakterizuan operimin e Mabetexit në qdo lëmi, për të krijuar infrastrukturë ekonomike dhe për të kthyer kulturën e ekonomisë modern. Kështu Grupi i Mabetexit kreu investime shumë milionëshe duke ngritur fabrika moderne që edhe sot funksionojnë si e pjesë e ekonomisë globale.

Përveq fabrikave të shumta, Grupi i Mabetex ka ngritur edhe infrastrukturë bankare, të sigurimeve, projektuese, spitalore, etj.

Në Prishtinë, Grupi i Mabetex ka ngritur hotelin e parë luksoz, që edhe sot njihet si hoteli më i mirë në Evropën Juglindore.

Këto dhe shumë e shumë investime të tjera të Grupit Mabetex në Kosovë, gjenerojnë punësimin e mbi 4500 personave.

Karakteristikë e fabrikave të grupit të Mabetexit është kualiteti i lartë i prodhimit, kultura në punë, dhe saktësia e përpiktë e respektimit të afatave. Këto kritere e bëjnë Grupin e Mabetexit si eksportuesin më të madh në Kosovë.

SHTRIRJA E MABETEXIT NËPËR BOTË


Mabetex i ndërtuar dhe zhvilluar nga vizioni dhe profesionalizmi i Behgjet Pacollit, sot është kompani globale e shtrirë në mbi 18 vende, në 5 kontinente të botës me një numër rreth 14 mijë të të punësuarve. Mabetex konsiderohet si firmë globale në veprimtarinë e vet.  

Pikërisht 25 vjet pas themelimit të Mabetex, sipas renditjes së Forbes 2016, me arritjet e tij biznesore, Behgjet Pacolli radhitet si miliarderi i vetëm i rajonit.

 • 0-1413733534-Senzatitolo-10.jpg
 • 0-1428670179-Senzatitolo-2.jpg
 • 0-1282170959-DSC_1810-1.jpg
 • 0-1205016681-Senzatitolo-22222.jpg
 • 0-1205016681-Senzatitolo-22222 (1).jpg
 • 0-1153361427-Senzatitolo-1111.jpg
 • 0-1256451671-genel_bakis_bg_4.jpg
 • 0-1134745709-EmbassyGeneve2.jpg
 • 0-987890395-EmbassyGeneve1.jpg
 • 0-915074264-swiss-diamond-hotel-lugano-02.jpg
 • 0-953244679-EmbassyGeneve6.jpg
 • 0-892025244-schatzalp_bg_1.jpg
 • 0-888918407-EmbassyGeneve10.jpg
 • 0-833187357-cam001.jpg
 • 0-805682866-DSC09513.jpg
 • 0-742602481-mezzanine-bg.jpg
 • 0-629705055-1aa.jpg
 • 0-623716691-Gym.jpg
 • 0-570329771-cam009.jpg
 • 0-498776750-spa_bg.jpg
 • 0-369929179-rixos-davosfacciata.jpg
 • 0-412296138-Senzatitolo-22223.jpg
 • 0-456068259-Swimmingpool-1.jpg
 • 0-330659193-cam004.jpg
 • 0-163381553-toplanti_bg1.jpg